Stipendije za srednjoskolce: ucenici iz Beograda | Program stipendiranja srednjoskolaca

Stipendije za srednjoškolce – učenici iz Beograda

Program stipendiranja učenika gimnazija i srednjih stručnih škola - LETO 2014.

Obrazovni centar EQUILIBRIO i Evropski pokret FUTURIS, uz podršku Kancelarije za mlade beogradske opštine Palilula, tokom leta 2014. šestu godinu za redom organizuju Program stipendiranja učenika gimnazija i srednjih stručnih škola.

Program traje dve nedelje, realizuje se u toku letnjeg raspusta (jul i avgust 2014), a učenici sami biraju jednu od dve ponuđene smene. Osmišljen je tako da učenici u toku prepodneva pohađaju intenzivni kurs stranog jezika, dok su popodnevni sati rezervisani za jezičke radionice i kulturne večeri stranih zemalja i sve to uz druženje sa srednjoškolcima iz cele Srbije.

Program stipemdiranja Beograd Program stipendiranja Beograd

Program stipendiranja srednjoškolaca 2014. omogućava da učenik plaća samo 1/3 ukupnih troškova programa. Preostalih 2/3 troškova pokriveno je ovom stipendijom.

cena*u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije

Stipendija za srednjoškolce obuhvata:
 • upis na EDUKATIVNI PROGRAM – leto 2014.
 • polaganje ulaznog testa radi preciznog utvrđivanja prethodnog nivoa znanja*
 • pohađanje kursa stranog jezika po izboru (engleski, nemački, španski, italijanski, francuski ili norveški jezik – novo)
 • pohađanje specijalizovanih jezičkih radionica
 • redovne konsultacije sa profesorima- mentorima
 • konverzaciju sa lektorima
 • prisustvo organizovanim kulturnim i sportskim aktivnostima u društvu srednjoškolaca iz cele Srbije
 • osiguranje polaznika tokom trajanja Programa
 • korišćenje interneta i školske biblioteke
 • polaganje završnog pismenog i usmenog ispita
 • izdavanje zvaničnog sertifikata*

* Ukoliko budući polaznik poseduje predznanje jezika koji želi da pohađa, ulazno testiranje se zakazuje kako bi se precizno utvrdilo njegovo predznanje i omogućilo pohađanje nastave na adekvatnom nivou. Ulazno testiranje podrazumeva izradu pismenog testa koji obuhvata gramatičke i leksičke jedinice određenog jezika i radi se isključivo u prostorijama Centra u trajanju od 60 min. Zakazuje se putem telefona ili lično u Sekretarijatu Centra. U Obrazovnom centru EQUILIBRIO ne postoji mogućnost online testiranja, jer ovakva vrsta testa ne odražava konkretno znanje budućeg polaznika, odnosno ne daje precizan uvid u aktivno i pasivno znanje, zbog čega je izuzetno neprecizna.

*Uverenja i sertifikati koje izdaju domaće obrazovne institucije (registrovane za podučavanje iz domena stranih jezika) validne su na teritoriji Republike Srbije i mogu se iskoristiti kao dokaz o znanju stranog jezika. Ukoliko Vam je potreban međunarodno priznat sertifikat (za upis na postdiplomske studije, zapošljavanje u zemljama Evropske unije, apliciranje za državljanstvo strane zemlje…) više informacija možete pronaći klikom ovde.

Uslovi za prijavljivanje na Program:
 • da je učenik u školskoj 2013/2014. godini upisan u neku od gimnazija ili srednjih stručnih škola na teritoriji grada Beograda
 • da ima prebivalište na teritoriji Republike Srbije

Program stipendiranja Beograd Program stipendiranja Beograd

Učenik kome bude odobren zahtev za stipendiju u obavezi je da redovno pohađa kurs stranog jezika tokom čitavog EDUKATIVNOG PROGRAMA (u smeni koju sam odabere, svakim radnim danom tokom dve nedelje), da prisustvuje specijalizovanim jezičkim radionicama, kao i da polaže završni pismeni i usmeni ispit.

Ukoliko se učenik upisuje na jezik koji je već učio, preciznim ulaznim testiranjem biće mu utvrđen trenutni nivo znanja i shodno tome biće upisan na odgovarajući nivo učenja. Za sve jezike nastava se organizuje prema jedinstvenoj skali Saveta Evrope, od A1 do C2.

Moguće je prijaviti se za jednu od sledećih smena:
 • Prva smena: 07. jul – 19. jul 2014.
 • Druga smena: 28. jul – 09. avgust 2014.
Poslepodnevne aktivnosti:

Nakon intenzivne nastave stranog jezika u prepodnevnim časovima, učenici imaju mogućnost da tokom popodneva učestvuju u različitim edukativnim i zabavnim aktivnostima.

Program obuhvata sledeće poslepodnevne aktivnosti:

  • POHAĐANJE JEZIČKIH RADIONICA
  • KONVERZACIJU SA LEKTORIMA
  • UPOZNAVANJE SA KULTURAMA STRANIH ZEMALJA
  • TURISTIČKE TURE – IZLETI I OBILASCI BEOGRADA
  • UČEŠĆE U SPORTSKIM I ZABAVNIM AKTIVNOSTIMA

Prisustvovanje turističkim turama, izletima i sportskim aktivnostima nije obavezan deo Programa.

Provedite deo letnjeg raspusta na jedinstven način, upoznajte nove prijatelje i družite se sa srednjoškolcima iz cele Srbije.

Na Program mogu da konkurišu i trenutni maturanti, koji će sa svojim obavezama sa prijemnim ispitima završiti krajem juna, početkom jula meseca. Boravak u julu ili avgustu mesecu na najbolji način mogu da iskoriste za upoznavanje grada, novih prijatelja i sl.

Doživite svoj grad na potpuno drugačiji način!

Prijave za PROGRAM STIPENDIRANJA 2014. su u toku.

Možete aplicirati za stipendiju tako što ćete popuniti aplikacioni formular klikom ovde.

Broj stipendija je ograničen.

Sve detaljnije informacije moguće je dobiti kod koordinatora Programa u Centru EQUILIBRIO:

Danijela Milošević, 069/31 22 253, 011/31 22 253 (10 – 16h)

Posetite nas i na:
www.facebook.com/programstipendiranja