Učenici iz Beograda

Program stipendiranja učenika gimnazija i srednjih stručnih škola - LETO 2016.

Organizatori programa stipendiranja srednjoskolaca

Obrazovni centar EQUILIBRIO i Evropski pokret FUTURIS, uz podršku Kancelarije za mlade beogradske opštine Palilula, tokom leta 2016. osmu godinu za redom organizuju Program stipendiranja učenika gimnazija i srednjih stručnih škola.

Program traje dve nedelje, realizuje se u toku letnjeg raspusta. Osmišljen je tako da učenici u toku prepodneva pohađaju intenzivni kurs stranog jezika, dok su popodnevni sati rezervisani za jezičke radionice i kulturne večeri stranih zemalja i sve to uz druženje sa srednjoškolcima iz cele Srbije.

Program stipendiranja srednjoskolaca

Nastava je intenzivnog tipa i podrazumeva 3 školska časa stranog jezika po izboru, svim radnim danima. Jezik se usvaja na potpuno spontan i prirodan način, u izuzetno podsticajnoj atmosferi, a konverzacijski metod i individualni pristup koji Obrazovni centar EQUILIBRIO primenjuje u radu sa svakim polaznikom, daje vrhunske i konkretne rezultate, i dovodi do rušenja svih barijera u komunikaciji na ciljnom jeziku.

Vannastavne aktivnosti imaju za cilj da nas upoznaju sa kulturom naroda čiji jezik učimo, da otkriju druge talente i veštine koje posedujemo, i da nam kroz druženje sa srednjoškolcima iz ostalih krajeva Srbije prirede jedan od najleših letnjih raspusta ikada.

Svaki dan Programa pažljivo je osmišljen i obećava nova znanja, nezaboravno druženje i odličan provod.

Program stipendiranja srednjoškolaca 2016. omogućava da učenik plaća samo 1/3 ukupnih troškova programa. Preostalih 2/3 troškova pokriveno je ovom stipendijom.

Regularna cena:Cena EDUKATIVNOG PROGRAMA
sa odobrenom stipendijom
299 evra*99 evra*

*u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije

I Stipendija za srednjoškolce obuhvata:

upis na EDUKATIVNI PROGRAM – leto 2016.
polaganje ulaznog testa radi preciznog utvrđivanja prethodnog nivoa znanja*
pohađanje kursa stranog jezika po izboru. Jezici u ponudi:
    – engleski i nemački (u ponudi su svi nivou učenja, od A1 do C2)
    – španski, italijanski, francuski, norveški, portugalski, arapski, kineski i japanski (u ponudi su početni nivoi, A1/1)
pohađanje specijalizovanih jezičkih radionica
redovne konsultacije sa profesorima- mentorima
konverzaciju sa lektorima
prisustvo organizovanim kulturnim i sportskim aktivnostima u društvu srednjoškolaca iz cele Srbije
osiguranje polaznika tokom trajanja Programa
korišćenje interneta i školske biblioteke
polaganje završnog pismenog i usmenog ispita
izdavanje zvaničnog sertifikata*

* Ukoliko budući polaznik poseduje predznanje jezika koji želi da pohađa, ulazno testiranje se zakazuje kako bi se precizno utvrdilo njegovo predznanje i omogućilo pohađanje nastave na adekvatnom nivou. Ulazno testiranje podrazumeva izradu pismenog testa koji obuhvata gramatičke i leksičke jedinice određenog jezika i radi se isključivo u prostorijama Centra u trajanju od 60 min. U Obrazovnom centru EQUILIBRIO ne postoji mogućnost online testiranja, jer ovakva vrsta testa ne odražava konkretno znanje budućeg polaznika, odnosno ne daje precizan uvid u aktivno i pasivno znanje, zbog čega je izuzetno neprecizna.

*Uverenja i sertifikati koje izdaju domaće obrazovne institucije (registrovane za podučavanje iz domena stranih jezika) validne su na teritoriji Republike Srbije i mogu se iskoristiti kao dokaz o znanju stranog jezika. Ukoliko Vam je potreban međunarodno priznat sertifikat (za upis na postdiplomske studije, zapošljavanje u zemljama Evropske unije, apliciranje za državljanstvo strane zemlje…) više informacija možete pronaći klikom ovde.

II Uslovi za prijavljivanje na program:

da je učenik u školskoj 2015/2016. godini upisan u neku od gimnazija ili srednjih stručnih škola na teritoriji grada Beograda
da ima prebivalište na teritoriji Republike Srbije

Stipendije za srednjoskolce iz Republike Srbije

Učenik kome bude odobren zahtev za stipendiju u obavezi je da redovno pohađa kurs stranog jezika tokom čitavog EDUKATIVNOG PROGRAMA (svakim radnim danom tokom dve nedelje), da prisustvuje specijalizovanim jezičkim radionicama, kao i da polaže završni pismeni i usmeni ispit.

Ukoliko se učenik upisuje na jezik koji je već učio, preciznim ulaznim testiranjem biće mu utvrđen trenutni nivo znanja i shodno tome biće upisan na odgovarajući nivo učenja. Za sve jezike nastava se organizuje prema jedinstvenoj skali Saveta Evrope.

III Termin održavanja programa:

I SMENA: 27.06.2016 – 08.07.2016.
II SMENA: 25.07.2016 – 05.08.2016.

IV Poslepodnevne aktivnosti:

Nakon intenzivne nastave stranog jezika u prepodnevnim časovima, učenici imaju mogućnost da tokom popodneva učestvuju u različitim edukativnim i zabavnim aktivnostima.

Program obuhvata sledeće poslepodnevne aktivnosti:

POHAĐANJE JEZIČKIH RADIONICA
KONVERZACIJU SA LEKTORIMA
UPOZNAVANJE SA KULTURAMA STRANIH ZEMALJA
TURISTIČKE TURE – IZLETI I OBILASCI BEOGRADA
UČEŠĆE U SPORTSKIM I ZABAVNIM AKTIVNOSTIMA

Prisustvovanje turističkim turama, izletima i sportskim aktivnostima nije obavezan deo Programa.

Provedite deo letnjeg raspusta na jedinstven način, upoznajte nove prijatelje i družite se sa srednjoškolcima iz cele Srbije.

Na Program mogu da konkurišu i trenutni maturanti, koji će sa svojim obavezama sa prijemnim ispitima završiti krajem juna, početkom jula meseca.

Doživite svoj grad na potpuno drugačiji način!

Prijave za PROGRAM STIPENDIRANJA 2016. su u toku.

Možete aplicirati za stipendiju tako što ćete popuniti aplikacioni formular klikom ovde.

Broj stipendija je ograničen.

Sve detaljnije informacije moguće je dobiti kod koordinatora Programa u Centru EQUILIBRIO:

Danijela Milošević, 069/33 74 075, 011/33 74 075 (10 – 16h)

Posetite nas i na:
www.facebook.com/programstipendiranja